English

Specijalistička ordinacija

za opću medicinu

Darko Marđetko dr med

Specijalist za opću medicinu

Specijalist za biofizikalnu

funkcijsku medicinu

 

Josipa Kosora 32

23000 Zadar

Hrvatska

 

darko.mardjetko@zd.t-com.hr

 

Tel   +385 23 333 363

Fax  +385 23 337 088


Izdvojeno

VEGATEST dijagnostika

Već godinama VEGATEST metoda predstavlja jednu od vodećih tehnika na području dermalnih elektroakupunkturnih testiranja.

S mnogim poboljšanjima u odnosu na prethodne elektro-dermalne metode testiranja, sa svojom raznolikošću , pouzdanosti i lakom uporabom, VEGATEST instrumenti su odličan izbor za elektro-dermalna testiranja kojima se bave zdravstveni praktičari diljem svijeta.

VEGATEST

VEGATEST

Sa potpuno osuvremenjenom i maksimalno iskorištenom visokom tehnologijom razvijenom u vlastitim laboratorijima, VEGATEST EXPERT uređaji mjerenja i testiranja čine još lakšim i točnijim nego ikada prije.

VEGATEST EXPERT Duplex sustav za pohranu signala (VDS) koristi izvorni signal test supstance, pohranjen u digitalnom obliku na čipu. Prilikom testiranja odabire se željeni signal, automatski se konvertira iz digitalnog u analogni oblik i unosi u mjerni krug putem ručne elektrode koja je spojena sa pacijentom. Pritiskom specijalnom test elektrodom na mjernu točku , tester zatvara strujni krug krug i pritom prati da li dolazi do promjena u električnom otporu mjerne točke što se očituje promjenom vrijednosti strujnih potencijala na displeju uređaja.

Dakle mjerenjem se utvrđuje da li specifični signal u pacijenta izaziva reakciju ili ne. Rezultati mjerenja tumače se ovisno o vrsti test signala i tipu reakcije pacijenta.

VEGATEST EXPERT je vrlo koristan instrument za rad u suvremenoj biofizikalnoj medicinskoj praksi. Aparatom se mogu ispitivati toksična opterećenja tijela( zatrovanja raznim kemikalijama) , potreba za liječenjem najčešćih vrsta infekcija bakterijama, virusima,viroidima, gljivicama i parazitima, nedostaci minerala, vitamina i enzima, neurovegetativni stres, izloženost elektromagnetskom smogu , povišene galvanske struje u usnoj šupljini itd.

Posebna domena Vegatesta su razne vrste alergijskih testiranja. Vegatest metoda izuzetno je korisna u dijagnostici kroničnih upalnih žarišta (tzv fokusa).